Вареники з вишнею, як у бабусі — тісто з начинкою не рветься.


Справжні вареники з вишнею – це смачний десерт, який перенесе вас у дитинство, до бабусіної кухні. Рецепт дуже простий і не вимагає нічого складного, тому саме він ідеально підходить для приготування вдома.
Рецепт опублікували на каналі YouTube Alina FooDee.
Для його приготування вам знадобиться:
- вода (холодна) — 100 мл;
- яйце — 1 шт.;
- сіль — ¼ ч. л.;
- борошно — 250 г (плюс 10–20 г для розкачування);
- вишня — 600–700 г;
- цукор — 70–100 г (залежно від кислоти ягід);
- крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.;
- вершкове масло — 20 г;
- цукор — 1 ст. л.;
- сметана — до свого смаку.
Спосіб приготування
Найперше засипаємо вишню цукром і залишаємо на кілька годин, щоб вона виділила сік. Потім зливаємо зайвий сік (його можна використати для компоту).
Для тіста змішуємо сіль, яйце, борошно та воду. Мішаємо, поки тісто не стане еластичним, потім залишаємо його відпочити на 30 хвилин. До вишні додаємо кукурудзяний крохмаль і, якщо потрібно, ще трохи цукру.
Розкачуємо тісто товщиною близько 3 мм, вирізаємо кружечки діаметром 7–8 см. На кожний кружечок кладемо трохи начинки та формуємо вареник.
Варимо у киплячій підсоленій воді 5–8 хвилин в залежності від розміру. Готові вареники змащуємо вершковим маслом і посипаємо цукром. Подаємо зі сметаною.
Також раніше ми ділилися рецептом лінивих пиріжків на картопляному пюре, де тісто виходить ніжним та пухким, а також розповідали про ідеальне тісто для пельменів, що не розварюється та не липне. У цьому рецепті наші улюблені вареники стануть ще однією смачною стравою для всієї родини.
Читайте також
- Котлети з кабачками та свининою — справжня подільська класика
- Як мислить кожен знак Зодіаку — особливості інтелекту
- Чим підживити капусту в липні 2025, щоб зібрати великі качани
- Андре Тан змінив правила — що більше не в моді у 2025 році
- Що і коли треба поливати на городі в липні 2025 — список культур
- Чудовий салат за 2 хвилини — універсальний рецепт-знахідка