Небезпека на нашій тарілці: це дієтичне м'ясо пов'язане із ризиком захворювання на рак.


Нове дослідження показало зв'язок між споживанням курятини та ризиком онкозахворювань
Італійські вчені з Національного інституту гастроентерології оприлюднили результати дослідження, в якому було виявлено, що щотижневе споживання понад 300 грамів курятини пов'язане із збільшеним ризиком онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту на 27% у порівнянні із меншим споживанням цього продукту.
Вчені зауважують, що сучасні методи вирощування курей часто передбачають використання антибіотиків та гормонів, а також перегрівання курятини під час приготування може сприяти розвитку онкозахворювань. Лікар гастроентеролог і терапевт Євгенія Белінська рекомендує вибирати органічну курку і готувати продукт при помірних температурах до 140 градусів, а також варто додавати більше інших джерел білка до раціону, таких як індичка, риба, бобові культури та тофу.
Читайте також
- Ціни на гречку — скільки треба віддати за 1 кг популярної крупи
- Одещина отримає грант від Італії — на що підуть гроші
- Україна відбудовує енергетику — скільки ГВт вже відновили
- Прожитковий мінімум — як оцінюють базові потреби в Україні та ЄС
- Українці можуть платити за послуги ЖКГ на 50% менше — деталі
- Українці можуть отримати до 54 тис. грн допомоги — подробиці